Forum ...::SAMOTNI::... Strona Główna
Torty
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ...::SAMOTNI::... Strona Główna -> Co Ty wiesz o... gotowaniu..
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
natalia
Expert
<font color=blue><b>Expert</b>



Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 8539
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Wto 9:11, 30 Sty 2007    Temat postu:

TORT CZEKOLADOWY

Ciasto:


25 dkg masła
3 czubate łyżki kakao
szklanka cukru
cukier waniliowy
4 jajka
szklanka mąki
łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki koniaku lub rumu
masło i bułka tarta do formy

Poncz:
szklanka mocnej herbaty
łyżka cukru
kieliszek rumu (lub koniaku)
pomarańcza

Krem:
3 jajka
szklana cukru
25 dkg masła
4 łyżki kakao
1/2 tabliczki gorzkiej czekolady

Dekoracja i sos:
czekoladki w ciekawym kształcie (np. zwierząt albo kwiatków)
starta tabliczka czekolady
6 łyżek skondensowanego mleka - słodzonego

Przygotowanie:
Masło, cukier, cukier waniliowy, oraz kakao zalać 6 łyżkami wody i rozpuścić na ogniu. Ostudzić, odlać 1/2 szklanki i odstawić. Gdy masa na ciasto przestygnie, wbić żółtka, wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, dokładnie wymieszać. Wlać koniak lub rum, połączyć z pianą ubitą z białek. Ciasto przełożyć do tortownicy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Piec 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C.

Jajka na krem ubić z cukrem na parze. Ostudzić. Masło utrzeć z dodawaną po łyżce ostudzoną masą jajeczną. Wymieszać z kakao i czekoladą startą na tarce o grubych oczkach.


Szklankę mocnej herbaty osłodzić cukrem. Dodać rum lub koniak i skórkę startą z połowy pomarańczy.


Ciasto przekroić na dwie części. Oba blaty nasączyć ponczem i przełożyć kremem czekoladowym. Odłożoną masą kakaową polać wierzch i boki tortu. Ozdobić startą czekoladą i czekoladkami. Tort podawać z sosem ze słodzonego mleka skondensowanego, posypanego czekoladą startą na tarce o grubych oczkach.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
natalia
Expert
<font color=blue><b>Expert</b>



Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 8539
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Wto 9:12, 30 Sty 2007    Temat postu:

SYBIRAK


Ciasto:

45 dag mąki
15 dag cukru pudru
5 dag masła
2 łyżki miodu płynnego, najlepiej prawdziwego
jajko
łyżeczka sody
trochę kwaśnej śmietany

Przygotowanie:
Wszystkie składniki połączyć ze sobą. Zagnieść ścisłe ciasto, podzielić je na cztery części i upiec cztery placki w prodiżu lub dużej tortownicy.

Masa:
pół litra mleka
15 dag cukru kryształu
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
kostka masła lub dobrej margaryny
olejek waniliowy

Mąkę pszenną i ziemniaczaną rozmieszać dokładnie w 3/4 szklanki mleka. Pozostałe mleko zagotować z cukrem, wlać mąkę rozprowadzoną w mleku i zagotować. Powstały w ten sposób "krochmal" wystudzić. Utrzeć masło w makutrze i dodawać po łyżce wystudzonego "krochmalu". Na końcu dodać olejek. Placki przekładać kremem, wierzch górnego placka polać dowolna polewą czekoladową. Ciasto odstawić w miejsce o temperaturze pokojowej na jeden dzień, ponieważ placki nasiąkną masą i będą się dobrze kroić na kawałki, jak tort.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
natalia
Expert
<font color=blue><b>Expert</b>



Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 8539
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Wto 9:12, 30 Sty 2007    Temat postu:

KACPEREK

Składniki:


3/4 szklanki mąki
pół szklanki cukru
6 żółtek
sok z cytryny
3 łyżki cukru pudru
5 dag orzechów włoskich
30 dag dżemu morelowego
3 białka
kilka łyżek płatków migdałowych

Przygotowanie:

Żółtka utrzeć z cukrem na puch i dodać sok z cytryny. Białka ubite na sztywną pianę połączyć z masą z żółtek, mąką, zmielonymi orzechami i wymieszać. Przelać ciasto do tortownicy średniej wielkości, wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piec około 35 min. Gdy biszkopt ostygnie, przekroić go na 3 krążki. Przełożyć je przetartym dżemem, posmarować nim również boki i posypać je płatkami migdałowymi, a wierzch - cukrem pudrem.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
natalia
Expert
<font color=blue><b>Expert</b>



Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 8539
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Wto 9:13, 30 Sty 2007    Temat postu:

CYGAŃSKA DROGA

Waga 5.7kg dwie duże tortownice.

Składniki:

60 dkg maku
50 dkg cukru
16 jaj
30 dkg margaryny
20 dkg miodu
2 dkg sody
6 dkg kakao
10 dkg mąki ziemniaczanej

Przygotowanie:
Utrzeć margarynę z cukrem, dodawać po 1 żółtku, następnie miód. Sparzony i zmielony mak, mąkę ziemniaczaną, sodę, kakao, a na koniec pianę i delikatnie wymieszać. Wylać do formy i upiec.
3 jajka
15 dkg mąki pszennej
15 dkg cukru
1 dkg proszku do pieczenia

Upiec biszkopt z 3 jaj: Ubić białka z cukrem na sztywno. Dodawać po 1 żółtku. Do tego wsypywać mąkę wymieszaną z proszkiem.

80 dkg margaryny
60 dkg cukru
1,6 l mleka
2 żółtka
15 dkg mąki ziemniaczanej
15 dkg mąki pszennej
aromat
1 dkg kwasku cytrynowego
20 dkg rodzynek

Z mleka, cukru, obydwu mąk i żółtke ugotować gęsty budyń. Margarynę utrzeć na puszystą masę. Dodawać stopniowo budyń, rodzynki, aromat i kwasek. Utrzeć masę.
4 galaretki
40 dkg polewy czekoladowej
Rozpuścić w mniejszej ilości wody dwa kolory galaretek i odstawić do zastygnięcia.

Biszkopt pokroić w krążki. Placek z makiem przekroić na dwie połowy. Jedną posmarować kremem budyniowym, na to ułożyć krążek biszkoptu, między krążkami wlać tężejące galaretki. Odczekać, aż galaretki dobrze zastygną, wtedy posmarować całość drugą połową masy, położyć drugą część placka makowego. Na wierzch polać polewą i udekorować.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
natalia
Expert
<font color=blue><b>Expert</b>



Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 8539
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Wto 9:14, 30 Sty 2007    Temat postu:

BEZOWY TORT HISZPAŃSKI

8 białek
20 dag (niepełna szklanka) cukru kryształu
20 dag (1 szklanka) cukru pudru
papier do wyłożenia formy
tłuszcz do wysmarowania papieru
Krem:
2 szklanki śmietanki kremowej
10 dag ( 1/2 szklanki) cukru pudru
1/2 laski wanilii lub cukier waniliowy
1 łyżeczka żelatyny
25 dag owoców lub konfitury

Przygotowanie:
Trzy jednakowej wielkości tortownice wyłożyć papierem wysmarowanym tłuszczem. Sporządzić krążki bezowe:
Ubić pianę, dodawać stopniowo cukier kryształ, ciągle ubijając. Sztywną pianę wymieszać z cukrem pudrem, wyłożyć do tortownicy, wyrównać i piec (suszyć) w letnim piekarniku przy otwartych drzwiczkach przez 12 godzin. Bezowe krążki można kolejno piec w jednej tortownicy. Można też upiec małe bezy i połączyć je kremem, formując tort.
Sporządzić krem:
Ubić śmietanę, dodawać cukier, utłuczoną, przesianą wanilię lub cukier waniliowy i ubijać. Na koniec dodać żelatynę rozpuszczoną w 3 łyżkach wody.

Tort przełożyć kremem, wykańczając nim również boki. Wierzch tortu można ubrać wyciśniętym kremem, a przed podaniem przybrać owocami. Gotowy tort odstawić na 2 godziny aby łatwo dał się kroić. Torcik bezowy doskonały jest również z masą kawową.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
natalia
Expert
<font color=blue><b>Expert</b>



Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 8539
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Wto 9:15, 30 Sty 2007    Temat postu:

TORT Z GALARETEK JAJECZNY

7 dag żelatyny rozpuścić w szklance gorącej wody.
Rozmieszać dokładnie. Rozlać do 3 szklanek.

I-sza masa:

3 białka ubić z 3-ma łyżkami cukru i dodawać po 1 żółtku i ostudzoną żelatynę. Wychodzi kolor żółty.

II-ga masa:
3 białka ubić z 3-ma łyżkami cukru i 2-ma łyżkami kakao, dodać żelatynę. Wychodzi kolor brązowy.

III-cia masa:
Ugotować galaretkę. Wychodzi kolor czerwony

IV-ta masa:
1 szklankę śmietany ubić z 3-ma łyżkami cukru plus dodać żelatynę. Wychodzi kolor biały.

V-ta masa:
Ugotować galaretkę o kolorze zielonym.

Wlać po kolei do tortownicy. Postawić do zastygnięcia


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
natalia
Expert
<font color=blue><b>Expert</b>



Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 8539
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Wto 9:15, 30 Sty 2007    Temat postu:

TORT SEROWY

Ciasto:

25 dag mąki
13 dag masła
aromat
sól

Nadzienie:
25 dagsera
3jajka
3 łyżkicukru
1 łyżeczka mąki
sok z jednej cytryny
cukier puder do posypania

zagnieść mąkę z tłuszczem i 8-ma łyżkami wody, sól, zapach. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 1 godz. Forma tortownicy 24 cm. Potem wyłożyć ciasto na blaszkę brzegi zawinąć do góry. Nakłuć widelcem.

Piec 20 minut. temp. 200 °C.

Przygotować nadzienie: białko oddzielić od żółtek, utrzeć żółtka z cukrem, dodać mąkę i sok z cytryny. Wymieszać z serem. Ubić białko, delikatnie mieszać pianę z masą twarogową.

Piec w temp. 175 °C. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
natalia
Expert
<font color=blue><b>Expert</b>



Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 8539
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Czw 12:16, 15 Lut 2007    Temat postu:

Rodzynkowiec

CIASTO:

ciemny biszkopt z 8 jajek
dżem z czarnej porzeczki

KREM:


5 żółtek
1/2 szkl. cukru
2 szkl. mleka
1 budyń biały
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 margaryna

CZĘŚĆ BEZOWA:


5 białek
1 szkl. cukru
20 dkg wiórek kokosowych
1 łyżeczka proszku do pieczenia

KREM RODZYNKOWY:

30 dkg rodzynek
rum lub wódka
1/2 kostki masła
2 czekolady gorzkie

ETAPY PRZYGOTOWANIA:
1. Rodzynki na noc namoczyć w alkoholu.
2. Biszkopt rozkroić na 2 części, namoczyć alkoholem. Białka ubić, dosypując stopniowo cukier, na koniec dodać wiórki z proszkiem i delikatnie wymieszać. Przełożyć na blachę w której piekliśmy biszkopt i piec ok. 30 min. w 180 stopniach.
3. 1/2 szkl. mleka odlać i wymieszać w nim proszek budyniowy i makę. Resztę mleka zagotwać z cukrem. Na gotującę się wlać zimna mieszankę i ugotwać budyń. Do gorącego dodwać po jednym żółtku, dokładnie mieszając. Przykryć folią spożywczą i schłodzić.
4. Utrzeć margarynę stopniowo dodając zimny budyń.
5. Dolny blat biszkoptu posmarować dżemem i 1/3 częścią kremu, na to położyć blat bezowy, kolejną część kremu i przykryć biszkoptem. Cały tort posmarować pozostałym kremem.
6. Przygotwać krem rodzynkowy: Masło roztopić i do gorącego dać czekoladę, stopić dodać rodzynki z alkoholem. Chwilę razme gotować. Pozostawić do lekkiego przestudzenia. Wykładać powoli na tort, zaczynając od środka. Przy samym końcu część kremu zacznie spływać na boki, ale tak jest efektowniej. wstawić do lodówki, by krem do końca stężał.
7. Można przygotować normalnie na blaszce i bez blatu bezowego - też jest smaczny a wtedy krem rodzynkowy tak nie spływa.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
natalia
Expert
<font color=blue><b>Expert</b>



Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 8539
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Czw 12:16, 15 Lut 2007    Temat postu:

Tort
\
SKLADNIKI:

I WARSTWA:


biszkopt z 4 jajek (nie może być zbyt wysoki)
konfitura lub dżem morelowy (brzoskwiniowy)

II WARSTWA:

6 białek
15 dkg cukru pudru
15 dkg maku suchego
15 dkg wiórek kokosowych
1 łyżeczka proszku do pieczenia

III WARSTWA:

6 żółtek
10 dkg cukru
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżki mąki zwykłej
1 cukier waniliowy
1,5 szkl. mleka
1 margaryna (masło)

IV WARSTWA:

1 p. biszkoptów okrągłych
ok. 1/2 szkl. alkoholu
polewa czekoladowa

ETAPY PRZYGOTOWANIA:
1. Upieczony i ostudzony biszkopt posmarować konfiturą.
2. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, stopniowo dodając cukier. Wsypać sypkie składniki i delikatnie wymieszać. Upiec w tej samej tortownicy co biszkopt. Gdy ostygnie położyć go na biszkopcie.
3. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać mąkę i cukier waniliowy, 1/2 szkl. mleka i wymieszać. resztę mleka zagotwać i cienkim strumieniem wylać zimną mieszankę. Gotować jak budyń. Ostudzić.
4. Masło utrzeć, dodawać stopniowo ostudzony budyń, masę wyłożyc na krążek bezowy.
5. Biszkopty maczać w alkoholu i układać na kremie. Ciasto polać polewą.
6. Polecam także by część kremu wyłożyc na biszkopt, na to blat bezowy, reszta kremu i biszkopty:)))


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
natalia
Expert
<font color=blue><b>Expert</b>



Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 8539
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Czw 12:18, 15 Lut 2007    Temat postu:

Tort błyskawiczny

Składniki
20 dag kokosowych wiórek
szklanka grysiku polskiego
1,25 szklanki czystej wódki
kostka masła
25 dag cukru pudru
Blaty tortowe kakaowe 1 opakowanie


ETAPY PRZYGOTOWANIA:

1. Kokos oraz grysik wymieszać i zalać wódką. Odstawić na 2 godziny do lodówki
2. Masło utrzeć z cukrem i wolno dodawać namoczony kokos.
3. Blaty tortowe (do kupienia w dużych sklepach spożywczych) smarować kokosem i układać jeden na drugim. Boki wyrównać i obsypać samym kokosem, wierzch posypać cukrem pudrem


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
natalia
Expert
<font color=blue><b>Expert</b>



Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 8539
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Czw 12:19, 15 Lut 2007    Temat postu:

Sernik na zimno

Przygotowanie: 30 minut


SKLADNIKI:

Składniki na 12 porcji
3 serki homo naturalne
4 dkg żelatyny
6 jajek
galaretka
1 szklanka cukru
owoce

ETAPY PRZYGOTOWANIA:
1. jajka całe ubić z cukrem, dodać serki, wymieszać, dodać żelatynę rozpuszczoną wg przepisu na opakowaniu, zostawić w lodówce do stężenia
2. rozpuścić galaretkę w mniejszej ilości wody, gdy wystygnie zalać owoce na serniku


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
natalia
Expert
<font color=blue><b>Expert</b>



Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 8539
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Czw 12:21, 15 Lut 2007    Temat postu:

Tort jabłkowy na zimno

Składniki
1 kostka masła
1 1/2 kg jabłek
1 cukier waniliowy
1 szkl. cuklru pudru
4 żółtka
2 czubate łyżki kakao
rodzynki, czekolada, orzechy
2 galaretki o dowolnym smaku

ETAPY PRZYGOTOWANIA:
1. Jabłka obrać, zetrzeć na grubej tarce, dodać pozostałe składniki oraz bakalie. Wyłożyć na tortownicę.
2. Ugotować galaretki, Ostudzić, gdy już zaczną lekko gęstnieć wylać na jabłka. Wstawić do lodówki do następnego dnia.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
natalia
Expert
<font color=blue><b>Expert</b>



Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 8539
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Czw 12:22, 15 Lut 2007    Temat postu:

TORCIK Z WIŚNIAMI I MANGO

Składniki

2jajka,szczypta soli,15dagcukru,4dag mąki,1dag kartoflanki,
1lyżeczka proszku do pieczenia,5łyżeczek żelatyny,1puszka mango,
1kos chudego twarożku ,200ml szampana,sok z 1 cytryny,
25dag kremówki,1 słoik wiśni (680ml),8dag płatków migdałowych,
1 galaretka wiśniowa lub malinowa.

ETAPY PRZYGOTOWANIA:
1. Białka ubij z 5dag cukru i szczyptą soli.Dodaj żółtka,wymieszaj.Wsyp całą mąkę i proszek do pieczenia.Spód średniej tortownicy wyłóż pergaminem.wypełninj ciastem,piecz 20 minut w trmp.180stopni,wystudż.
2. Żelatynę rozpuść.Mango osącz,zmiksuj ,dodaj resztę cukru,sok z cytryny,twarożek i szampan.Całość połącz z żelatyną.Śmietanę ubij połowę dodaj do kremu,1/4rozsmaruj na cieście.
3. Wiśnie osącz,sok podgrzej,rozpuść w nim galaretkę.Dodaj owoce,wystudż,przełóż na tort.Gdy stężeje przykryj resztą kremu,schłodzić.Posmarować pozostałą bitą śmietaną,boki posypać migdałami.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
natalia
Expert
<font color=blue><b>Expert</b>



Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 8539
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Czw 12:23, 15 Lut 2007    Temat postu:

Smakowa tecza

Składniki na 18 porcji

800ml kwasnej smietany 36% lub30%
3 rozne galaretki 1p. zelatyny spozywczej na 2,5l plynu
2p. cukier waniliowy
3 mandarynki
3 banany
850g biszkopty lub herbatniki

ETAPY PRZYGOTOWANIA:
1. Galaretki rozpuscic wedlug przepisu na opakowaniu, zelatyne przygotowac w 0,5l goracej przegotowanej wody intensywnie mieszajac aby ni powstaly grudki. Owoce odrac ze skorek podielic banana w plastry a mandarynke w czastki. Blache(60cm dlugosci 35cm szerokosci 10cm wysokosci) wylozyc ciastkami(szczeliny pomiedzy biszkoptami wypelnic okruchami),chladna galaretka( jedna z trzech) nasaczyc biszkopty nalezy to rodic powoli tak aby ciastka ja wchlonely a nie plywaly po wierzchu. Gdy ta warstwa juz stezeje zaczynamy ubijac smietane na najwyzszych obrotach gdy zacznie sztywniec dodajemy cukier i nastepnie delikatnie mieszajac dodajemy ostygnieta zelatyne,wlewamy do blach w mase smietanowa wkladamy plastry banana ,czekamy az zacznie zastygac. W momecie gdy masa bedzie lekko kleista ukladamy czastki mandarynki lekko dociskajac ady w trakcie nalewania kolejnej warstwy wzor nie ulegl zdeformowaniu.Wylewamy kolejne warstwy galaretek. Aby skrucic czas oczekiwania na tezenie galaretek i masy smietanowej mozna skorzystac z zamrazarki. Rodzaj i kolor uzytych galaretek pozostawiam do wyboru, owocy rowniez mozna uzyc innych nalezy jednak pamietac zeby nie byly one zbyt soczyste gdyz galaretki nie sterzeja tak jak powinny i deser nie uda nam sie.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
natalia
Expert
<font color=blue><b>Expert</b>



Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 8539
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Czw 12:24, 15 Lut 2007    Temat postu:

Tort "tropikalne wspomnienie"

Składniki na 16 porcji

3 jajka
3 łyżki wody
15 dkg cukru
6 dkg mąki tortowej
6 dkg mąki ziemniaczanej
proszek do pieczenia
1 kilogram białego sera
1 puszka ananasa
pół szklanki syropu z ananasa w puszce
1 szklanka cukru
8 łyżeczek żelatyny
1 aromat do ciast cytrynowy
1 aromat do ciast pomarańczowy
2 torebki bitej śmietany w proszku
mleko


ETAPY PRZYGOTOWANIA:

1. Jajka ,wodę i 15 dkg cukru ubić mikserem na jednolitą puszystą masę dodać przesianą przez sito mąkę tortową i mąkę ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia
2. Masę wylać do posmarowanej tłuszczem i wyłożonej pergaminem tortownicy.Włożyć do nagrzanego piekarnika.Piec ok 20-30 minut w temperaturze 180-200 stopni
3. Ser dwukrotnie przemielić.Połączyć z 1 szklanką cukru ,aromatem cytrynowym i pomarańczowym oraz połową szklanki syropu z ananasa.
4. Żelatynę zamoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody,pozostawić na 10 minut.Potem rozgrzać żelatynę na piecu doprowadzając do jej rozpuszczenia.Nie zagotować !
5. Śmietanę przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Do masy serowej dodawać małymi porcjami rozpuszczoną żelatynę a następnie ubitą śmietanę ciągle miksując.
6. Tortownicę wysmarować tłuszczem i dokładnie wyłożyć pergaminem.Na dnie tortownicy ułożyć plastry ananasa.Na to wyłożyć całą wcześniej przygotowaną masę serową.Na wierzch położyć upieczony wcześniej blat biszkoptowy.
7. Całość włożyć do lodówki na minimum 12 godzin. Po wyjęciu z lodówki wyłożyć na paterę do ciast kładąc biszkoptem na dół.Delikatnie usunąć pergamin.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ...::SAMOTNI::... Strona Główna -> Co Ty wiesz o... gotowaniu.. Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
Strona 6 z 7

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach



fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Digital Dementia © 2002 Christina Richards, phpBB 2 Version by phpBB2.de
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
 
Regulamin