Forum ...::SAMOTNI::... Strona Główna
Dania główne
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ...::SAMOTNI::... Strona Główna -> Co Ty wiesz o... gotowaniu..
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
aszunia
Administrator
<font color=red> <b> Administrator </b>



Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 790
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Ostrowiec Sw.

PostWysłany: Czw 15:14, 22 Cze 2006    Temat postu: Dania główne

Bigos

Oto przepis:
1 kg kapusty kiszonej
300 g wedliny (moze byc kazdy rodzaj kielbasy)
300 g miesa gotowanego (moze byc wolowe i cielecina - zupelnie obojetne)
2 liscie laurowe (male 3, albo 1,5 duzego)
5 ziarenek ziela angielskiego
sol,
vegeta,
przecier pomidorowy,
ketchap,
pieprz,
Kapuste odcisnac z soku i przeplukac letnia woda, najlepiej na sicie. Wlozyc kapuste do garnka, zalac zimna woda i zagotowac. Znowu odcedzic - sam musisz sprobowac, kapusta nie moza byc bardzo kwasna. Znowu zalac woda i gotowac okolo 1 - 1,5 godziny. W miedzyczasie dodac do kapusty liscie laurowe, ziele angielskie, pokrojone w kostke mieso i kielbase. Pod koniec gotowania doprawic do smaku odrobinka soli, vegeta ( vegeta jest najwspanialsza przyprawa na swiecie).
Teraz musisz zakolorowac bigos.
To znaczy :
dodaj teraz okolo 1/3 szklanki przecieru pomidorowego gestego ( najlepiej z puszki albo ze sloiczka - one sa geste),
2 lyzki ketczapu,
troche pieprzu do smaku.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
natalia
Expert
<font color=blue><b>Expert</b>



Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 8539
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pon 23:09, 26 Cze 2006    Temat postu:

Bigos gospodarski

SKŁADNIKI:

80 dag kapusty kwaszonej,
10 dag fasoli perłowej,
15 dag kiełbasy,
25 dag boczku świeżego,
10 dag śliwek,
8 dag cebuli,
tłuszcz,
100 ml śmietany,
2 dag mąki,
sól,
pieprz

PRZYGOTOWANIE:

Fasolę przebrać, opłukać, zalać wodą, zagotować i pozostawić na 2 godz. Następnie ugotować w tej samej wodzie. Kapustę odcisnąć, pokroić w kostkę razem z boczkiem, zalać wrzącą wodą, zagotować pod przykryciem. Następnie odkryć na chwilę i gotować około 50 min na małym ogniu pod przykryciem. Śliwki umyć, wypestkować, pokroić w paseczki. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokroić, usmażyć dodać mąkę, lekko zrumienić, połączyć z kapustą, śliwkami, fasolą, śmietaną oraz obraną z osłonki i pokrojoną w półplasterki kiełbasą, dusić kilka minut, doprawić.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
natalia
Expert
<font color=blue><b>Expert</b>



Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 8539
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pon 23:12, 26 Cze 2006    Temat postu:

BIGOS KRÓLEWSKI

SKŁADNIKI:

1 kg kapusty kiszonej,
2 garści suszonych grzybów,
1 garść suszonych śliwek,
3 średnie cebule,
3-4 laski kiłbasy zwyczajnej,
woda.

PRZYGOTOWANIE:

Z 1 kg kapusty kiszonej należy wycisnąć sok ręką (można również wypłukać w wodzie).
Zalać wodą dwie pełne garści suszonych grzybów.
Zalać wodą jedną garść suszonych śliwek.
Kapustę zalać wodą i gotować na małym ogniu przez około 2-3 godziny.
Pokroić 3 średnie cebule - tak jak do smażenia.
Pokroić 3-4 laski kiełbasy zwyczajnej (przechowywanej w lodowce przynajmniej przez 1 miesiąc !). Można kroić w plasterki.
Podsmażamy cebulę i dodajemy do niej pokrojoną kiełbasę. Całość przez parę minut jeszcze podsmażamy.
Zawartość patelni wsypujemy do gotującego się bigosu i zalewamy ją woda. Wodę z patelni, śliwki oraz grzyby (wraz z woda) wylewamy do bigosu.
Gotujemy tą zawartość codziennie przez około 3-4 dni.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
natalia
Expert
<font color=blue><b>Expert</b>



Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 8539
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pon 23:14, 26 Cze 2006    Temat postu:

Bigos marynarski

SKŁADNIKI:

60 dag kapusty kwaszonej,
tłuszcz,
10 dag cebuli,
2 dag mąki,
15 dag parówek cienkich,
25 dag wieprzowiny bez kości,
25 dag papryki,
4 dag ketchupu,
15 dag pieczarek,
sól,
pieprz,
papryka mielona,
curry

PRZYGOTOWANIE:

Kapustę odcisnąć, pokroić, zalać wrzącą wodą, dodać tłuszcz, zagotować pod przykryciem. Następnie odkryć na chwilę i gotować około 50 min na małym ogniu pod przykryciem. Mięso umyć, pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać przyprawy, skropić wodą, dusić do miękkości. Cebulę i paprykę oraz pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać do mięsa w połowie duszenia. Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc, połączyć z kapustą, mięsem, ketchupem oraz obranymi i pokrajanymi w plasterki parówkami, dusić kilka minut, doprawić.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
natalia
Expert
<font color=blue><b>Expert</b>



Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 8539
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pon 23:16, 26 Cze 2006    Temat postu:

Bigos staropolski

SKŁADNIKI:
80 dag kapusty kwaszonej,
20 dag wieprzowiny bez kości,
10 dag boczku wędzonego,
15 dag kiełbasy,
tłuszcz,
2 dag mąki,
50 ml czerwonego wytrawnego wina,
4 dag ketchupu,
sól,
pieprz,
czosnek

PRZYGOTOWANIE:
Kapustę odcisnąć, posiekać, dodać namoczone i pokrojone grzyby ( niekoniecznie ), zalać wrzącą wodą, gotować pod przykryciem. Następnie odkryć na chwilę i gotować około 50 min na małym ogniu pod przykryciem. Mięso umyć, wyżyłować, pokroić w kostkę razem z boczkiem oraz obraną i opłukaną cebulą. Boczek częściowo stopić, dodać mięso, podsmażyć, włożyć cebulę, lekko zrumienić, skropić wodą i dusić na małym ogniu pod przykryciem. Kiełbasę obrać z osłonki, pokroić w półplasterki, podsmażyć. Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć lekko rumieniąc, połączyć z kapustą, mięsem, kiełbasą, ketchupem, winem i przyprawami, dusić kilka minut, doprawić.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
natalia
Expert
<font color=blue><b>Expert</b>



Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 8539
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pon 23:17, 26 Cze 2006    Temat postu:

Bigos z baraniną

SKŁADNIKI:
80 dag kapusty świeżej,
30 dag kapusty kiszonej,
5 dużych pomidorów,
3 duże cebule,
2 jabłka,
1 marchewka (średnia),
30 dag baraniny,
10 dag wędzonego boczku,
10 suszonych śliwek lub susz owocowy,
15 dag grzybów,
1 główka czosnku,
jagody jałowca,
lubczyk,
pieprz,
sól,
cukier.

PRZYGOTOWANIE:
Kapustkę gotujemy razem z pomidorkami, jabłuszkami i marchewką. Osolić, posłodzić i dodać 6 pokruszonych jagód jałowca.
Baraninę, boczek, grzyby oraz cebulę kroimy w kosteczkę i smażymy.
Baraninę wcześniej dobrze nacieramy czosnkiem, solą i lubczykiem.
Zasmażkę dodajemy razem ze śliweczkami i resztą czosnku do kapuchy, no i dusimy.
Przepis jest maksymalnie uproszczony bo nie ma w nim tajemnic. No.. jedna mała - bigos pownien być duszony w kociołku na ognisku i spożywany na drugi dzień z przyjaciółmi.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
natalia
Expert
<font color=blue><b>Expert</b>



Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 8539
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Wto 9:47, 27 Cze 2006    Temat postu:

Sznycel Wiedeński

Składniki:
4 duże kotlety cielęce,
30 g mąki,
1/2 łyżeczki soli,
1/4 łyżeczka pieprzu,
1 jajko,
6 łyżek tartej bułki,
4 łyżki oleju,
4 łyżki masła.

Sposób przyrządzania

Kotlety umyć pod bieżącą zimną wodą, dokładnie osuszyć za pomocą ręcznika kuchennego, następnie lekko rozgnieść. Przygotować 3 płaskie talerze. Na jednym wymieszać mąkę z solą i pieprzem, na drugim rozkłócić jajko, na trzeci wysypać tartą bułkę. Mięso obtoczyć w mące, następnie zanurzyć w jajku, obtoczyć w tartej bułce, panierkę lekko docisnąć. Olej i masło rozgrzać na patelni. Sznycle smażyć na wolnym ogniu 8-10 minut. Należy je często obracać, aby się równomiernie zrumieniły.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
natalia
Expert
<font color=blue><b>Expert</b>



Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 8539
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Czw 12:03, 29 Cze 2006    Temat postu:

"Faworki" z indyka

Składniki

80 dag piersi indyczej, 2 jaja, 2 łyżki soku z cytryny, imbir, curry, pieprz, sól czosnkowa, bułka tarta do panierowania, olej do smażenia


Sposób przyrządzania

Mięso umyć, osuszyć, pokroić na dość długie plastry grubości 1 cm. Natrzeć przyprawami, skropić sokiem z cytryny. Na środku każdego paska zrobić 2-3-centymetrowe nacięcie i przewinąć jak faworki. Jaja roztrzepać widelcem. Maczać mięso w jaju, obtaczać w bułce i kłaść na rozgrzany olej. Usmażyć z obu stron. Wyłożyć na półmisek i udekorować kawałkami owoców cytrusowych.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
natalia
Expert
<font color=blue><b>Expert</b>



Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 8539
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Wto 8:25, 04 Lip 2006    Temat postu:


Gołąbki z włoskiej kapusty

50 kcal sztuka
główka włoskiej kapusty (1 kg)
3/4 szklanki bulionu warzywnego
4 łyżki oleju
2 łyżki masła
cebula
3/4 szklanki prażonej kaszy gryczanej
2 dag suszonych grzybów
2 jajka
1/2 pęczka natki pietruszki
sól, pieprz

Całą główkę kapusty włożyć do dużego garnka z wrzącą wodą, gotować 5 minut, podzielić na liście i ostudzić w misce z lodowatą wodą. Z dużych liści ściąć grube nerwy. Oprószyć solą i pieprzem.
Grzyby umyć i moczyć 1 godzinę w 3/4 szklanki wody. Gotować w tej samej wodzie ok. 45 minut, osączyć. Wywar z grzybów uzupełnić wodą do objętości 1 i 1/2 szklanki, posolić, zagotować, wsypać kaszę i ugotować na sypko.
Natkę opłukać, otrzepać z wody i posiekać. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na łyżce oleju. Grzyby posiekać, dodać do cebuli i dusić ok. 5 min. Jajko ugotować na twardo i posiekać. Kaszę połączyć z cebulą, grzybami, natką, posiekanym jajkiem, wymieszać z surowym jajkiem i masłem, przyprawić.
Farsz nałożyć na liście kapusty i ciasno zwinąć, formując gołąbki. Do szerokiego, płaskiego rondla wlać łyżkę oleju, dno wyłożyć pozostałymi liśćmi kapusty.
Gołąbki lekko obsmażyć na pozostałym oleju, ułożyć w garnku ciasno jeden obok drugiego. Zalać bulionem i dusić na małym ogniu pod przykryciem około 40 minut. Podawać z ziemniakami z wody okraszonymi zrumienioną cebulką.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
natalia
Expert
<font color=blue><b>Expert</b>



Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 8539
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Wto 8:26, 04 Lip 2006    Temat postu:


Spaghetti śródziemnomorskie

60 dag spaghetti
3 łyżki oliwy
3 łyżki oleju słonecznikowego
2 łodygi selera naciowego
2 marchewki
2 cebule
3 ząbki czosnku
łyżka Vegety Ziołowej
2 puszki krojonych pomidorów bez skórki
łyżka koniaku lub winiaku
2 łyżki kaparów
łyżeczka cukru
sól, pieprz
ew. listki bazylii do dekoracji

Marchewki umyć, oskrobać i zetrzeć na grubej tarce. Seler naciowy opłukać, odciąć nać, obrać z włókien i drobno posiekać. Cebule i czosnek obrać, posiekać, zeszklić na oleju, dodać startą marchewkę, seler i smażyć kilka minut.
Do warzyw dodać pokrojone pomidory bez skórki, doprawić cukrem, Vegetą Ziołową i dusić na małym ogniu 10-15 minut, aż nadmiar płynu odparuje i warzywa zmiękną. Do sosu wlać alkohol, oliwę, dodać kapary, przyprawić solą i pieprzem.
W dużym garnku zagotować osoloną wodę, włożyć makaron, gotować ok. 10 minut (makaron powinien być ugotowany al dente). Odcedzić, dokładnie osączyć.
Do gorącego sosu włożyć ugotowany makaron, wymieszać. Wyłożyć na talerze, ewentualnie przybrać listkami bazylii.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
natalia
Expert
<font color=blue><b>Expert</b>



Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 8539
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Wto 13:50, 04 Lip 2006    Temat postu:

Baranina duszona z marchewka i kartoflami -

750 g tlustej baraniny,
125 ml octu 3%,
40 g sloniny,
1 lyzka masla,
125 ml rosolu,
12 obranych kartofli,
1 peczek mlodej marchewki (poza sezonem 3-4 wieksze marchewki),
1 cebula,
1 lisc laurowy,
1 lyzeczka majeranku,
1/2 lyzeczki tymianku,
5 ziaren pieprzu,
5 ziaren ziela angielskiego,
5-6 gozdzikow,
sol, pieprz.

1. Mieso sparzyc wrzacym octem, osuszyc, oczyscic, pobic palka. Wymieszac i rozetrzec sol, pieprz, pokruszony lisc laurowy, majeranek, tymianek i ziele
angielskie. Mieszanine te wetrzec w mieso. Cebule obrac, pokroic w plasterki. Podobnie pokroic oskrobane i umyte marchewki.
2. Roztopic w garnku pokrojona w kostke slonine, wlozyc mieso, podlac 3 lyzkami
rosolu, dodac maslo, cebule, gozdziki. Dusic na malym ogniu pod przykryciem
1 godz. W miare potrzeby podlewac mieso rosolem, a potem woda. Po 1 godz baranine przewrocic na druga strone, dodac marchewke, pokrojone w plastry kartofle. Dusic jeszcze ok. 50 min.
3. Mieso przelozyc na polmisek, podzielic na porcje, oblozyc marchewka i kartoflami. Z powierzchni sosu zdjac tlusta pozlotke. Sosem polac mieso i jarzyny.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
natalia
Expert
<font color=blue><b>Expert</b>



Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 8539
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Wto 13:52, 04 Lip 2006    Temat postu:

Baranina duszona ze smietana -

750 g miesa z combra lub udzca,
40 g masla,
30 g sloniny,
250 ml smietany,
1 lyzka maki,
1 cebula,
1 marchewka,
1 sredni seler,
sol, pieprz.

Marynata
250 ml octu 3%,
1 duza cebula,
2 liscie laurowe,
6 ziaren pieprzu,
6 ziaren ziela angielskiego,
1/2 lyzeczki tymianku,
1/2 lyzeczki czabru,
8 jagod jalowca.

1. Mieso oczyscic, oplukac, pobic palka, przelozyc do niewielkiej miski. Cebule
obrac, pokroic w plasterki. Wlozyc do octu przyprawy korzenne, ziola, dodac
pokrojona cebule, zagotowac. Marynate przestudzic, zalac nia mieso, odstawic
w chlodne miejsce na 2-3 dni. Mieso codziennie przewracac.
2. Jarzyny obrac, umyc, pokroic w plasterki. Podobnie pokroic pozostala cebule.
Mieso wyjac z marynaty, osaczyc, osuszyc, natrzec sola z pieprzem. Roztopic
w garnku pokrojona w kostke slonine, przelozyc mieso, polac roztopionym maslem, smazyc az do zrumienienia po 5-6 min z kazdej strony. Dodac jarzyny i
cebule, polac kilkoma lyzkami marynaty, dusic na malym ogniu pod przykryciem
ok. 1,5 godz. Co pewien czas dolewac marynaty i przewracac mieso.
3. Pod koniec duszenia mieso wyjac i oproszyc maka. Sos przetrzec przez sito,
wlozyc z powrotem do garnka, wymieszac ze smietana, dusic razem z miesem ok.
5 min. Uwazac, by sos nie przywarl do dna naczynia.
4. Mieso przelozyc na polmisek, pokroic na porcje, polac sosem. Podawac z ryzem
i korniszonami lub duszona rzepa


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
natalia
Expert
<font color=blue><b>Expert</b>



Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 8539
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Śro 23:46, 05 Lip 2006    Temat postu:

Bigos po myśliwsku

To potrawa niezbyt tania (ze względu na składniki), ale jak podkreśla wójt smaku takiego bigosu nie można porównać z bigosem tradycyjnym. Po prostu przysłowiowe „niebo w gębie”.
Do bigosu myśliwskiego potrzebne są: dwa rodzaje kapusty — kiszona i surowa (proporcje pół na pół), udziec z dzika, pokrojone kawałki mięsa z sarny lub jelenia. Do tego dodajemy trochę boczku (w proporcji 1/3 do pozostałego mięsa). Przyprawiamy zielem angielskim, czosnkiem, dodajemy odrobinę soli, pieprzu i cukru.
Aby podkreślić smak możemy także na koniec dolać lampkę białego, wytrawnego wina.
Składniki razem mieszamy i gotujemy aż do połączenia. Taki bigos można jeść nawet przez kilka dni. A im dłużej stoi tym nabiera głębszego smaku.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
natalia
Expert
<font color=blue><b>Expert</b>



Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 8539
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Śro 23:49, 05 Lip 2006    Temat postu:

Baranina w mięcie z champem

Proporcje dla 4 osób
• Składniki


4 filety z młodej baraniny o grubości około 3,5 cm. Marynata: pół filiżanki drobno posiekanej świeżej mięty, zmiażdżony ząbek czosnku, 3 łyżki soku z cytryny, 200 ml oliwy z oliwek, sól i tłuczony czarny pieprz. Masło miętowe: pół kostki masła, 2 łyżki posiekanej świeżej mięty, łyżka posiekanej natki pietruszki, zmiażdżony ząbek czosnku
• Przygotowanie: W mikserze zmieszać składniki marynaty i zalać filety tak, aby były zanurzone. Przykryć i odstawić na 2-3 godziny do lodówki. Utrzeć ze sobą składniki masła miętowego. Odstawić pod przykryciem do lodówki. Rozgrzać grill lub patelnię grillową, filety osuszyć z marynaty na ręczniku papierowym. Piec mięso po około 8-10 minut z każdej strony. Na każdym filecie położyć kawałek masła i udekorować porcje gałązkami mięty.

Champ

To klasyczne irlandzkie danie z tłuczonych ziemniaków z porami, podawane z dużą ilością stopionego masła jest doskonałym dodatkiem np. do baraniny czy steków Tradycyjnie champ podawano jako samodzielne danie. Każdy biesiadnik otrzymywał dużą miskę ziemniaków z kawałkiem masła na środku. Jedzący nabierali po łyżce potrawy, poczynając od krawędzi miski i zanurzali ziemniaki w topiącym się maśle.
• Składniki: 75 g masła, 125 ml mleka, 2 pory lub cebulki szalotki, 6-8 ziemniaków, sól, pieprz
• Przygotowanie: Wkładamy 25 g masła na patelnię, dodajemy mleko i stawimy na średnim ogniu. Mieszamy, aż masło stopi się i wrzucamy posiekany por. Zmniejszamy ogień i dusimy przez 10-15 minut, aż por będzie miękki, od czasu do czasu mieszamy. Ziemniaki gotujemy do miękkości. Dokładnie odcedzamy. Dodajemy por wraz z wywarem. Całość ucieramy, aż wszystkie składniki wymieszają się na kremową masę. Doprawiamy solą i pieprzem. Nakładamy masą na ogrzany półmisek, następnie robimy w środku masy wgłębienie, do którego wkładamy resztę masła.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
natalia
Expert
<font color=blue><b>Expert</b>



Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 8539
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Śro 23:51, 05 Lip 2006    Temat postu:

Gicz jagnięca

Składniki:

6 sztuk giczy jagnięcych, po 100 g marchwi, selera, cebuli, cukini, 150 ml sosu sojowego, 50 g czosnku, 1 litr sosu rumianego, rozmaryn, 60 g przecieru pomidorowego, 300 g mąki, 3 jajka, 150 g ziemniaków, 300 ml wina czerwonego.

Przygotowanie:

Gicz jagnięcą peklujemy z jarzynami, ziołami i czerwonym winem przez 24 godziny, następnie gicz obsmażamy na oliwie, dodając zioła, jarzyny, zalewając winem i wywarem. Nastawiamy do pieczenia - 160 stopni z parą na czas 2,5 godziny. Jarzyny, marchew, cukinię podsmażamy i układamy w piramidę, następnie dodajemy gicz i podlewamy zredukowanym sosem, dodajemy kopytka - dekorujemy i wydajemy gościom.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ...::SAMOTNI::... Strona Główna -> Co Ty wiesz o... gotowaniu.. Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny
Strona 1 z 5

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach



fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Digital Dementia © 2002 Christina Richards, phpBB 2 Version by phpBB2.de
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
 
Regulamin