Forum ...::SAMOTNI::... Strona Główna
Dania główne
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ...::SAMOTNI::... Strona Główna -> Co Ty wiesz o... gotowaniu..
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
natalia
Expert
<font color=blue><b>Expert</b>



Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 8539
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Wto 7:28, 18 Lip 2006    Temat postu:


Fałszywy zając

Składniki:
kilogram mięsa mielonego,
3 ugotowane na twardo jajka,
2-3 ugotowane całe marchewki,
100 g boczku,
10 kiszonych ogórków,
200 g topionego sera,
trochę sera żółtego,
olej

Rozwałkowujemy przyprawione solą i pieprzem mięso mielone na posmarowanej olejem folii aluminiowej tworząc prostokąt. Na mięsie mielonym po całej długości układamy przekrojone na pół jajka, pokrojone w ćwiartki ogórki i marchewki, pokrojony drobno boczek oraz ser topiony. Delikatnie zwijamy mięso w rulon, tak aby po przekrojeniu rolady „nadzienie" tworzyło wzory. Układamy roladę w posmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym. Pieczemy w wcześniej podgrzanym piekarniku przez 40 minut. Pod koniec pieczenia posypujemy roladę startym żółtym serem.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
natalia
Expert
<font color=blue><b>Expert</b>



Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 8539
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Wto 7:30, 18 Lip 2006    Temat postu:

Gergiowskie jagnię

Składniki:
1 męskie jagnię,
2 - 3 łyżki soli,
1 łyżka zmielonego czarnego pieprzu,
1 szklanka oleju,
2 wiązki dymki,
1/4 kg szczawiu,
1 szklanka ryżu,
3 łyżki posiekanej natki pietruszki,
parę łodyżek dzikiej mięty,
1 łyżka macierzanki,
2 łyżki czerwonej papryki,
1 wiązka świeżego czosnku, czubrica

Wypatroszone jagnię myjemy dokładnie i posypujemy od środka czarnym pieprzem, a z zewnątrz nacieramy czerwoną papryką. Zostawiamy jagnię na 2 - 3 godziny i przygotowujemy nadzienie. W lekko osolonej wodzie gotujemy wątrobę, serce i jądra jagnięcia. Po ugotowaniu, wyjmujemy je i kroimy w drobne kawałki. Do garnka wlewamy 1/2 szklanki oleju i zasmażamy posiekane dymki, posiekany szczaw oraz ryż. Do podsmażonych warzyw i ryżu dodajemy ugotowane podroby. Solimy i pieprzymy do smaku. Dolewamy 2 szklanki bulionu, w którym gotowaliśmy podroby. Gotujemy pod przykryciem, aż bulion zostanie wchłonięty w ryż. Zdejmujemy garnek z ognia i dorzucamy posiekaną natkę pietruszki, posiekaną dziką miętę i posiekaną macierzankę. Wypełniamy tak przygotowanym nadzieniem jagnię i zaszywamy go białą nitką. Polewamy jagnię resztką oleju i kładziemy go na dużej blaszce. Pod jagnięciem powinniśmy ułożyć na krzyż patyki (oczywiście oczyszczone z kory). Pieczemy w umiarkowanie nagrzanej kuchence. Co dziesięć minut polewamy jagnię tłuszczem z blaszki. Solimy do smaku. Opieczone jagnię kroimy na porcje. Tak przygotowane jagnię podajemy z sałatą ze świeżych warzyw, ząbkami świeżego czosnku, oraz czubricą.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
natalia
Expert
<font color=blue><b>Expert</b>



Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 8539
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Wto 7:34, 18 Lip 2006    Temat postu:

Gjuweczeta z mięsem mielonym

Składniki:
szklanka oleju,
1/2 kg mięsa mielonego (wieprzowo-wołowe),
2 cebule,
4 pomidory (świeże lub z puszki),
1 łyżeczka przyprawy czubrica,
1/2 łyżeczki zmielonego pieprzu,
150g sera feta,
4 jajka,
1/2 szklanki startego sera żółtego,
1/2 pęczka pietruszki, sól

W oleju podsmażamy (dodając po kolei) posiekaną cebulę, mięso mielone, pomidory bez skórek, starte. Dodajemy czubrice, pieprz, solimy do smaku i mieszamy. Dzielimy po równa do czterech małych żaroodpornych naczyń (takie naczynia w Bułgarii nazywa się "Giuwecze"). Drobimy ser feta i także rozdzielamy go do naczyń. Zalewamy wszystko mieszanką z rozbitych jajek i startego sera żółtego. Pieczemy w umiarkowanie nagrzanym piekarniku przez około 20 minut. Gjuweczeta podajemy posypane posiekaną drobno natką pietruszki.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
natalia
Expert
<font color=blue><b>Expert</b>



Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 8539
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Wto 7:38, 18 Lip 2006    Temat postu:

Gołąbki w winogronowych liściach


Składniki:
20 sztuk dużych winogronowych liści,
2 - 3 cebule,
3 łyżki oleju,
1/2 szklanki ryżu,
sól,
1 łyżeczka czerwonej papryki,
1/2 łyżeczki zmielonego pieprzu czarnego,
1/2 łyżeczki czubricy (cząbru),
2 - 3 jajka,
1 szklanka naturalnego jogurtu

Liście parzymy wrzątkiem. Posiekaną drobno cebulkę dusimy w mieszance z oleju i 1/2 szklanki ciepłej wody. Jak cebula zmięknie dorzucamy ryż. Dodajemy sól, czerwoną paprykę, pieprz i czubricę. Dusimy dalej na słabym ogniu, dolewając od czasu do czasu trochę wody, aż ryż zmięknie. Na każdy liść winogronowy nakładamy 1 łyżkę nadzienia i zawijamy. Na dnie garnka kładziemy odwrócony talerz, układamy gołąbki i je zakrywamy drugim talerzem także odwróconym. Zalewamy gorącą wodą tak by zakryła gołąbki i gotujemy na słabym ogniu. Na koniec polewamy sosem zrobionym z rozbitych jajek wymieszanych z jogurtem.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
natalia
Expert
<font color=blue><b>Expert</b>



Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 8539
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pon 6:50, 28 Sie 2006    Temat postu:

Szynka pieczona w karmelu

Składniki
ok. 5 kg surowa szynka wieprzowa,
4 marchewki,
4 cebule,
100 g goździków,
2 pomarańcze,
5-6 łyżek brązowego cukru,
słoiczek musztardy,
5 6 ziarenek pieprzu,
3 kg grubej soli

Przygotowanie
Szynkę przez 6 dni moczoną w roztworze soli zalać zimna wodą, dodać obrane marchewki, 2 pokrojone cebule, 2 cebule nadziane goździkami i pieprz. Gotować na małym ogniu 3 godziny. Zostawić do ostygnięcia. Szynkę, wyjąć z wody, dokładnie osuszyć. Z dwóch trzecich powierzchni udźca delikatnie usunąć grubą skórę, tak by nie uszkodzić mięsa. Resztę skóry ponacinać ostrym nożem w kształcie zębów.Całe mięso naszpikować w regularnych odstępach goździkami. Pomarańcze sparzyć, obrać, zdjąć białą warstwę ze spodu skórki. Skórkę pokroić w paski, obłożyć nimi mięso. Zostawić do obeschnięcia. Mięso ułożyć na blasze pokrytej papierem do pieczenia i posługując się drewnianą lub plastikową łopatką- całą jego powierzchnię, poza częścią, na której zostawiono skórę, wysmarować musztardą.Wierzch pieczeniu posypać cukrem. Wstawić do nagrzanego do 250 stopni Celsjusza piekarnika. Piec 90 min. Podawaną na ciepło pieczeń nie kroimy od razu po wyjęciu z pieca, a zostawiamy do lekkiego przestygnięcia.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
natalia
Expert
<font color=blue><b>Expert</b>



Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 8539
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pon 6:53, 28 Sie 2006    Temat postu:

Tatar po polsku
Składniki
60 dag polędwicy końskiej lub wołowej,
cebula,
4 żółtka,
4 sardynki z puszki,
3 marynowane pieczarki,
2 korniszony,
łyżeczka musztardy,
łyżeczka przyprawy do zup maggi,
łyżeczka oliwy,
sól,
pieprz,
papryka.

Przygotowanie
Mięso trzykrotnie przepuścić przez maszynkę. Cebulę posiekać, korniszony i grzyby pokroić jak najdrobniej. Wymieszać mięso z oliwą, musztardą oraz maggi, podzielić na cztery porcje. Na każdej z nich w zagłębieniu umieścić całe żółtko i sardynkę. Obok położyć cebulę, korniszony i pieczarki. Podawać z białym lub ciemnym pieczywem, krążkiem masła oraz zestawem przypraw (sól, pieprz, maggi, papryka, oliwa)


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
natalia
Expert
<font color=blue><b>Expert</b>



Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 8539
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pon 6:57, 28 Sie 2006    Temat postu:

Wieprzowina duszona z warzywami
Składniki
1 kg wieprzowiny od szynki,
300 g małych marchewek,
400 g cebuli,
4 łyżki oleju,
2 łyżki masła,
łyżka suszonego rozmarynu,
3/4 szklanki bulionu,
sok z cytryny,
sól,
pieprz.

Przygotowanie
Opłukane mięso, posypać solą i pieprzem. Natrzeć rozmarynem i podsmażyć na 3 łyżkach rozgrzanego oleju. Zalać bulionem i dusić 50 minut.
Obrać cebulę, umyć i pokroić na ćwiartki. Marchew umyć, obrać i ewentualnie przekroić.
Resztę oleju wraz z masłem rozgrzać, a następnie podsmażyć wpierw cebulę, potem marchew. Warzywa wrzucić do duszącego się mięsa - marchew 25 minut przed końcem, cebulę - 15 minut.
Mięso pokroić w plastry. Warzywa doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
natalia
Expert
<font color=blue><b>Expert</b>



Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 8539
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pon 7:00, 28 Sie 2006    Temat postu:

Pieczeń rzymska

300 g. mielonego mięsa,
2 czerstwe bułki,
2-3 łyżki mleka,
białko,
200 g. pieczarek,
2 jajka ugotowane na twardo,
szklanka 12-proc. śmietany,
średnia cebula,
2 szklanki wywaru mięsnego lub bulionu z kostki,
sok z cytryny,
1/2 łyżeczki białego i czarnego pieprzu,
sól,
łyżeczka ostrej, mielonej papryki,
5 łyżek oleju,
tłuszcz do smarowania blachy.

Bułki namoczyć w zimnej wodzie. Cebulę obrać i drobno posiekać. Zmielone mięso wymieszać z odciśniętymi bułkami, cebulą, białkiem, przyprawami i mlekiem.
Jajka obrać. Obłożyć je mięsną masą i uformować podłużny klops. Wyłożyć na brytfankę z olejem. Piec ok. 60-70 minut w nagrzanym do temp. 220 st. C piekarniku.
Co pewien czas polewać mięso gorącym bulionem.
Pieczarki obrać i pokroić w grube plastry. Klops wyjąć z piekarnika. Sos z pieczeni przelać do garnka i przez 5 minut gotować w nim pieczarki. Dodać śmietanę, sok z cytryny, sól i pieprz.
Pieczeń pokroić w niezbyt grube plastry. Podawać z
ziemniakami, sosem, zieloną sałatą i pomidorami.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
natalia
Expert
<font color=blue><b>Expert</b>



Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 8539
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pią 8:02, 06 Paź 2006    Temat postu:


Kopytka w sosie pomidorowo-bazyliowym
Składniki:
455-680 g dojrzałych pomidorów
3 łyżki oliwy z oliwek
10 liści bazylii
sól i świeżo zmielony czarny pieprz
1/2 szklanki tartego parmezanu

Sposób przygotowania:
1 Obieramy pomidory i grubo kroimy.
Podgrzewamy oliwę na głębokiej patelni.
Dodajemy pomidory razem z sokiem.
Dusimy 10-15 min, od czasu do czasu mieszając, aż sos zgęstnieje.
Dodajemy bazylię, sól i pieprz.
2 Gotujemy kopytka według przepisu.
Wykładamy kluski na patelnię i mieszamy z sosem.
3 Przekładamy na talerze, posypujemy parmezanem i natychmiast podajemy


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
natalia
Expert
<font color=blue><b>Expert</b>



Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 8539
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pią 8:04, 06 Paź 2006    Temat postu:


Kuskus z pieczonymi warzywami
Składniki:
4 korzenie pasternaku pokrojone na kawałki
2 pataty (słodkie ziemniaki) pokrojone na kawałki
4 rzepy pokrojone na ćwiartki
2 zmiażdżone ząbki czosnku
6 łyżek oliwy z oliwek
sól
5 łyżek galaretki (rzadkiego dżemu) porzeczkowej lub jabłkowej
285 g kuskusu
500 g pokrojonych pomidorów
po garści siekanej natki pietruszki, szczypiorku i bazylii
sok z 1 cytryny
285 g brokułów podzielonych na różyczki

Sposób przygotowania:
1 Rozgrzewamy piekarnik.
Pasternak gotujemy w osolonej wodzie przez 2 min, odcedzamy.
Wkładamy do brytfanny razem z patatami i rzepą, posypujemy solą, czosnkiem i polewamy 3 łyżkami oliwy.
Pieczemy30 min, aż lekko zbrązowieją.
2 Rozpuszczamy galaretkę na patelni z 4 łyżkami wody i gotujemy 2—3 min, aż zrobi się syrop.
Odwracamy warzywa na drugą stronę i polewamy syropem.
Wstawiamy z powrotem do piekarnika na 10 min.
3 W tym czasie przygotowujemy kuskus według wskazówek na opakowaniu.
Podgrzewamy resztę oliwy na patelni i smażymy pomidory przez 2-3 min, aż będą miękkie.
Dodajemy kuskus i dobrze podgrzewamy, następnie mieszamy z ziołami i sokiem cytrynowym.
W tym czasie gotujemy brokuły przez 2 min lub do miękkości, odcedzamy.
Przekładamy kuskus na talerze, a na wierzchu układamy warzywa.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
natalia
Expert
<font color=blue><b>Expert</b>



Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 8539
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pią 8:05, 06 Paź 2006    Temat postu:

Baranina duszona z marchewka i kartoflami

750 g tlustej baraniny,
125 ml octu 3%,
40 g sloniny,
1 lyzka masla,
125 ml rosolu,
12 obranych kartofli,
1 peczek mlodej marchewki (poza sezonem 3-4 wieksze marchewki),
1 cebula,
1 lisc laurowy,
1 lyzeczka majeranku,
1/2 lyzeczki tymianku,
5 ziaren pieprzu,
5 ziaren ziela angielskiego,
5-6 gozdzikow,
sol, pieprz.

1. Mieso sparzyc wrzacym octem, osuszyc, oczyscic, pobic palka. Wymieszac i rozetrzec sol, pieprz, pokruszony lisc laurowy, majeranek, tymianek i ziele
angielskie. Mieszanine te wetrzec w mieso. Cebule obrac, pokroic w plasterki. Podobnie pokroic oskrobane i umyte marchewki.
2. Roztopic w garnku pokrojona w kostke slonine, wlozyc mieso, podlac 3 lyzkami
rosolu, dodac maslo, cebule, gozdziki. Dusic na malym ogniu pod przykryciem
1 godz. W miare potrzeby podlewac mieso rosolem, a potem woda. Po 1 godz baranine przewrocic na druga strone, dodac marchewke, pokrojone w plastry kartofle. Dusic jeszcze ok. 50 min.
3. Mieso przelozyc na polmisek, podzielic na porcje, oblozyc marchewka i kartoflami. Z powierzchni sosu zdjac tlusta pozlotke. Sosem polac mieso i jarzyny.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
natalia
Expert
<font color=blue><b>Expert</b>



Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 8539
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Wto 7:53, 24 Paź 2006    Temat postu:

Bigos

Oto przepis:
1 kg kapusty kiszonej
300 g wedliny (moze byc kazdy rodzaj kielbasy)
300 g miesa gotowanego (moze byc wolowe i cielecina - zupelnie obojetne)
2 liscie laurowe (male 3, albo 1,5 duzego)
5 ziarenek ziela angielskiego
sol,
vegeta,
przecier pomidorowy,
ketchap,
pieprz,
Kapuste odcisnac z soku i przeplukac letnia woda, najlepiej na sicie. Wlozyc kapuste do garnka, zalac zimna woda i zagotowac. Znowu odcedzic - sam musisz sprobowac, kapusta nie moza byc bardzo kwasna. Znowu zalac woda i gotowac okolo 1 - 1,5 godziny. W miedzyczasie dodac do kapusty liscie laurowe, ziele angielskie, pokrojone w kostke mieso i kielbase. Pod koniec gotowania doprawic do smaku odrobinka soli, vegeta ( vegeta jest najwspanialsza przyprawa na swiecie).
Teraz musisz zakolorowac bigos.
To znaczy :
dodaj teraz okolo 1/3 szklanki przecieru pomidorowego gestego ( najlepiej z puszki albo ze sloiczka - one sa geste),
2 lyzki ketczapu,
troche pieprzu do smaku.
Na pewno jadles bigos juz nieraz i dlatego sam musisz wiedziec jak doprawiony bedzie Tobie smakowal. Po prostu dopraw go tak aby Tobie smakowal.

Bigos 2

Moj sposob na bigos.
1,5 kg kapusty kiszonej
0,5-1,0 kg kapusty zwykłej
0,5 kg wolowiny chudej
0,5 kg wieprzowiny chudej
1,0 kg wedliny / kielbasa tlusta np zwyczajna/
2-3 cebule
grzyby suszone / ja daje duzo/
rodzynki /ok.7-10 dkg/
gruszki suszone 5 szt.
malych sliwki suszone 10 dkg

Przyprawy:
sol, pieprz, vegeta, majeranek, tymianek, lisc, ziele.

Obie kapusty gotujemy pierwszego dnia z przyprawami. Drugiego dnia - znow gotujemy kapuste. Osobno obsmazamy mieso pokrojone w kostkę + wedline + cebule. Do obsmazonego, miekkiego miesa dodaje oplukane rodzynki, sliwki, gruszki i namoczone grzyby. Lacze zawartosc obu garow ze soba i gotuje jeszcze ze 2 -3 razy.
Nie mam mozliwosci przemrozenia ani dodania wina do bigosu, poniewaz zanim dojdzie do momentu koncowego doprawiania - potrawa znika z garnka .


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
natalia
Expert
<font color=blue><b>Expert</b>



Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 8539
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Wto 7:56, 24 Paź 2006    Temat postu:

Zrazy wołowe

Skladniki:
-wolowina
-ogorki(korniszony, kiszone-jak kto lubi)
-swieza papryka(kolor niewazny)
-swiezy czosnek
-sol, pieprz do przyprawienia

Sposob wykonania;
mieso rozbic jak zawsze do zrazow, przyprawic do smaku sola i pieprzem. odstawic przynajmniej na pol godziny do lodowki. w tym czasie przygotowac warzywa- pokroic w cienkie paski- nie kroic za duzo- w zaleznosci ile zrazow zamierzamy zrobic. mieso wyjac z lodowki, ulozyc na kazdym paski papryki, ogorkow i czosnku. zawinac. aby sie nie rozlecialy utrwalic wykalaczka lub nitka. podsmazyc na smalcu lub oleju, przelozyc do rodla, dusic do miekkosci co jakis czas podlewajac przegotowana woda. sos przyrzadzic wedlug uznania. podawac najlepiej z kartoflami lub makaronem jajecznym. smacznego!!!


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
natalia
Expert
<font color=blue><b>Expert</b>



Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 8539
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Wto 7:58, 24 Paź 2006    Temat postu:

Wołowina z owocami

Składniki:
2 łyżki oliwy z oliwek
1,5 kg wołowiny
1 cebula
225 ml bulionu
1/2 łyżeczki cynamonu
listek laurowy
900 g ziemniaków
115 g suszonych śliwek
115 g moreli suszonych
60 g rodzynek
sól
czarny pieprz

Przygotowanie:
W rondlu podsmażyć mięso na oliwie. Mięso przełożyć na talerz. Na tym samym oleju zeszklić cebulę. Wlać do niej bulion i wymieszać. Dodać mięso, cynamon, listek laurowy. Wsyztsko wymieszać. Wstawić rondel na godzinę do piekarnika ( 180oC). W czasie pieczenia przewracać mięso. Gdy będzie miękkie dodaj kawałki ziemniaki, suszone śliwki, morele i rodzynki. Doprawić solą i pieprzem. Pozostawić jeszcze na 40 minut w piekarniku.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
natalia
Expert
<font color=blue><b>Expert</b>



Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 8539
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Wto 8:00, 24 Paź 2006    Temat postu:

Wołowina słodko-kwaśna

Składniki:
20 dag ryżu basmati
sól
pieprz
1 strąk czerwonej papryki
1 por
1 puszka mango (425 ml)
60 dag wołowiny
10 dag kiełków fasoli mung
kawałek świeżego imbiru
3 łyżki oleju
1 łyżeczka wegety
150 ml pikantnego sosu chińskiego
2 łyżki sosu sojowego
Przygotowanie:

W osolonej wodzie ugotować ryż. Paprykę pokroić w paseczki, por w cienkie krążki. Mango pokroić na kawałeczki. Mięso pokroić w plasterki. Kiełki fasoli przemyć, a imbir zetrzeć na tarce. Mięso smażyć na oleju. Przyprawić do smaku. Zdjąć z patelni, a na tym oleju smażyć warzywa. Wlać szklankę wody i wsypać wegetę. Dodać imbir i dusić 5 minut. Do potrawy dodać sos azjatycki, mięso i kawałki mango. Wszystko gotować 2 minuty. Przyprawić solą, pieprzem i sosem sojowym. Wymieszać z kiełkami. Podawać z ryżem


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ...::SAMOTNI::... Strona Główna -> Co Ty wiesz o... gotowaniu.. Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Strona 4 z 5

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach



fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Digital Dementia © 2002 Christina Richards, phpBB 2 Version by phpBB2.de
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
 
Regulamin