Forum ...::SAMOTNI::... Strona Główna
Desery
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ...::SAMOTNI::... Strona Główna -> Co Ty wiesz o... gotowaniu..
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
natalia
Expert
<font color=blue><b>Expert</b>



Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 8539
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pią 11:34, 08 Wrz 2006    Temat postu:

placuchy

Składniki:
4.Szklanki mąki Wrocławskiej
2.Szklanki wody lub mleka
2.Łyżki cukru
1-3 małej łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:-Do głębokiej mi9ski wsypujemy mąkę
do jednej szklanki mleka lub wody dodajemy cukier mieszając do całkowitego rozpuszczenia
-do mąki wlewamy najpierw wodę lub moleko nie posłodzone lekko to mieszając dodajemy drugą szklankę
-mieszamy to dokładnie aż do zniknięcia grudek
-na koniec dodajemy proszek do pieczenia
-na patelnie wlewamy tyle oleju aby placki się zanurzyły
-rozgrzewamy na dużym ogniu
-smażymy na średnim ogniu aż do brązowego koloru


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
natalia
Expert
<font color=blue><b>Expert</b>



Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 8539
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pią 8:17, 06 Paź 2006    Temat postu:

Ananas nadziewany
Składniki:
- 1 ananas,
- cukier puder,
- skórka i sok z 1 cytryny,
- 1 banan,
- bita śmietana,
- likier bananowy.

Przepis:
Ananasa przekroić wzdłuż, miąższ ostrożnie wyjąć nożem wraz z sokiem (rozgnieść widelcem). Wnętrze obu połówek ananasa posypać cukrem i włożyć do lodówki. Miąższ wymieszać z cukrem, tartą skórką cytrynową i rozgniecionym bananem, włożyć do rondla i gotować 5 minut. Po wystudzeniu dodać do masy sok cytrynowy i bitą śmietanę, przyprawić likierem bananowym i zamrozić w zamrażarce. Zamrożoną masę włożyć do połówek i zaraz podawać


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
natalia
Expert
<font color=blue><b>Expert</b>



Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 8539
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pią 8:27, 06 Paź 2006    Temat postu:

Deser bogów

Składniki
12 okrągłych biszkoptów,
2 szklanki mieszanych owoców świeżych, mrożonych lub z kompotu (malin, poziomek, truskawek, jeżyn, wydrylowanych wiśni),
2 łyżki posiekanych orzechów lub migdałów.

Krem:
4 łyżki cukru,
4 żółtka,
3/4 litra mleka,
2 łyżeczki mąki ziemniacznej,
kieliszek rumu lub winiaku,
łyżka cukru waniliowego

Sposób przyrządzania
Rozkłócić w rondelku mleko (3 łyżki mleka odlać) z żółtkami oraz z cukrem i cukrem waniliowym. Rondelek wstawić do gorącej kąpieli i, trzymając na ogniu, mieszać masę kilka minut. Wlać do rondelka mąkę rozrobioną pozostałym mlekiem. Mieszać, aż krem zgęstnieje. Następnie wyjąć go z kąpieli i ostudzić. Biszkopty skropić alkoholem i wyłożyć nimi dno salaterek lub pucharków, posypać orzechami lub migdałami. Nałożyć owoce i polać je kremem. Udekorować.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ...::SAMOTNI::... Strona Główna -> Co Ty wiesz o... gotowaniu.. Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4
Strona 4 z 4

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach



fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Digital Dementia © 2002 Christina Richards, phpBB 2 Version by phpBB2.de
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
 
Regulamin